1967 Frank Mayfield ja George Kees kehittivät Mayfieldin hevosenkengänmallisen päätuen ja yleiskäyttöisen päätuen, jotka perustuivat Mayfieldin havaintoihin hammaslääkärin tuolista. Pehmustetut päätuet suunniteltiin pitämään ja tukemaan pää etäällä leikkauspöydän päästä ja antamaan kirurgille paremmin tilaa leikkauksen ajaksi. Myöhemmin, vuonna 1973, suunniteltiin Mayfieldin kolminastainen kallonpidike kiinnittämään potilaan pää jäykästi leikkauspöydälle kraniotomiaporauksen ja herkän mikroneurokirurgian ajaksi. Mayfield-päätuki ja kallonpidikejärjestelmä ovat nykyään yleisimmin ja laajimmin käytettyjä neurokirurgisia instrumenttejä.

Mayfield Kallotelineet

Mayfield Kallotelineet

Laaja valikoima Mayfield -kallotelineitä sekä aikuis- että lapsipotilaille erilaisiin kirurgisiin toimenpiteisiin, joissa potilaan kallon stabilointi on tarpeen. 

Mayfield 2 Kalloteline

Mayfield 2 Kalloteline

Mayfield 2 edustaa kallotelineiden uutta sukupolvea.  Komposiitista ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut komponentit tekevät materiaaleista kestäviä, jäykkiä ja luotettavia, ja ne kestävät dekontaminaatiokäsittelyt myös autoklaavissa. 

Mayfield Infinity XR2 Säteilyä läpäisevä järjestelmä

Mayfield Infinity XR2 Säteilyä läpäisevä järjestelmä

Mayfield MR/X-ray Skull Clamp with Table Adaptor -kallonpidike ja pöytäsovitin on suunniteltu kallon kiinnittämiseen jäykästi toimenpiteissä, joissa käytetään kuvantamista, kuten leikkauksen aikaista magneetti- tai TT-kuvausta tai digitaalista subtraktioangiografiaa. Laite on magneettikuvaukseen soveltuva, kun sitä käytetään magneettikuvausympäristössä, jossa kenttävahvuus on enintään 3 Teslaa.

Budde Halo Levitinjärjestelmä

Budde Halo Levitinjärjestelmä

Budde Halo Retractor System -levitinjärjestelmä on suunniteltu käytettäväksi neurokirurgiassa kallonsisäisissä toimenpiteissä, joissa herkkää aivokudosta täytyy siirtää. Budde Halo Retractor -levitintä käytetään yhdessä MAYFIELD-kallotelineiden tai säteilyä läpäisevien MAYFIELD Radiolucent Skull Clamps -kallotelineiden kanssa. Budde Halo -levitin kiinnitetään kallonpidikkeeseen sen jälkeen kun steriili peittely on tehty.

Säteilyä läpäisevä Budde Halo - levitinjärjestelmä

Säteilyä läpäisevä Budde Halo - levitinjärjestelmä

Säteilyä läpäisevä Budde Halo -levitinjärjestelmä on suunniteltu käytettäväksi kallonsisäisissä toimenpiteissä, joissa herkkää aivokudosta täytyy siirtää. Säteilyä läpäisevää Budde Halo -levitintä käytetään yhdessä säteilyä läpäisevien Mayfield-kallotelineiden kanssa. Säteilyä läpäisevä Budde Halo -levitin kiinnitetään kallotelineeseen sen jälkeen kun steriili peittely on tehty.

Mayfield-lisävarusteet

Mayfield-lisävarusteet

Lisävarusteisiin kuuluvat mm. Mayfield NeuroGen -sovitin, poikittaissovitin, sivukiskon yleiskiinnitin, kallon stabilointisuojat, instrumenttien seinäteline, päätuen muuntosovitin, Triad Horseshoe -päätuen muuntosovitin, jossa nupit ja Budde Halo -sivukiskon tuki.