Aivo-selkäydinneste virtaa normaalisti aivokammioiden läpi, ja aivot ja selkäydin kelluvat siinä.Hydrokefalia tarkoittaa nesteen kertymistä syvälle aivokammioihin, jolloin ylimääräinen neste laajentaa aivokammioita, ja aivot joutuvat paineen alaiseksi.

Ohjelmoitavat shunttiläpät

Ohjelmoitavat shunttiläpät

Codman Certas Plus -ohjelmoitavassa shunttiläpässä on 7 asetusaluetta 25–215 mmH2O välillä, ylimääräinen 8. asetus eli ns. ”Virtual Off”, jossa pienin käyttöpaine on yli 400 mmH20. Läpissä on integroitu ja niitä on saatavana erilaisia variantteja, mukaanlukien läppiä SIPHONGUARD-antisifonilaitteella sekä antimikrobisella BACTISEAL-katetrilla.  Codman Certas Plus -läppä on magneettikuvausturvallinen 3 teslaan asti.

Kiinteän paineen läpät

Kiinteän paineen läpät

Codman Hakim Fixed Pressure Valve -läppä on-paine-eroventtiili, joka avautuu ennalta määritetyssä paineessa. Ennalta määritetyt paineet ovat: 10, 40, 70, 100 ja 130 mm H2O. 

Virtauskontroloidut läpät

Virtauskontroloidut läpät

OSV II Valve System -läppä tuli markkinoille 1987. Läppä ohjaa 3-vaiheista, vaihteleva-vastuksista mekanismia, joka säätelee läpän (vaihe II) läpi kulkevaa virtausta nopeudella, joka on lähellä aivo-selkäydinnesteen (CSF) virtausnopeutta (noin 20 ml/h).

Neuroendoskopia

Neuroendoskopia

NeuroBalloon™Catheter -katetri on tarkoitettu aivo-selkäydinkalvoon valmiiksi puhkaistujen aukkojen dilataatioon, esim. endoskooppista kolmannen aivokammion avannetta varten. Ainutlaatuinen kaksoispallo varmistaa oikean kohdistuksen. Kalvon dilataatiota voidaan tarkkailla NeuroBalloon™-katetrin läpikuultavan silikonimateriaalin läpi. Kohdistus on erityisen tärkeää endoskooppista kolmannen aivokammion avannetta tehtäessä.

Implanttien lisävarusteet

Implanttien lisävarusteet

Lisävarusteisiin kuuluvat mm. erilaiset katetrit, kuten antimikrobiset Bactiseal-katetrit, ventrikkelikatetrit, atriaaliset, peritoneaaliset ja lumboperitoneaaliset katetrit.  Tuotevalikoimassa on myös erilaisia liittimiä, SiphonGuard-laite, säiliöitä, puhottimia ja katetrien sisäänviejiä.