Aivojen monitorointi akuutin vamman jälkeen on keskeinen osa neurotehohoitoa potilailla, joilla on erilaisia sairauksia, , kuten traumaattinen aivovamma (TBI), iskeeminen ja hemorraginen aivohalvaus, pitkittynyt epileptinen kohtaus tai akuutti aivoinfektio.

Happimonitorointi

Happimonitorointi

Licox Brain Tissue Oxygen Monitoring System - aivokudoksen happipitoisuuden monitorointijärjestelmä antaa varhaisen varoituksen ja havainnon aivojen happiosapaineesta, jolloin tilanteeseen voidaan puuttua ennen hypoksiatapahtumia tai niiden aikana. Licox on laajimmin tutkittu ja dokumentoitu aivokudoksen hapetusta suoraan mittaava monitorointilaite.

Lisälaitteet monitorointi

Lisälaitteet monitorointi

Lisälaitteisiin kuuluu kallon avaussarja, ventrikulostomiasarja, kallon käsipora, kalloporan terät ja ventrikkelikanyylit. 

Kallonsisäisen paineen (ICP) monitorointi

Kallonsisäisen paineen (ICP) monitorointi

Codman CereLink™ -ICP-monitori on erillinen kannettava laite, joka tarkkailee jatkuvasti kallonsisäistä painetta. Kun ICP-monitori yhdistetään Codman CereLink ICP anturiin, ICP-monitori näyttää numeroina kallonsisäisen paineen keskiarvon, kallonsisäisen paineen aaltomuodon sekä kallonsisäisen paineen trendin keskiarvon. Yksityiskohtaista aaltomuotoanalyysiä varten ICP-monitori antaa reaaliaikaista digitaalista dataa ja lähtösignaalin, jotka voidaan yhdistää suoraan painekanavan tuloon useimmissa potilasvalvontamonitoreissa.